torstai 11. huhtikuuta 2013

Tuleeko se kevät???

Nyt tekisi mieli jo niin kovin pihalle istutus puuhiin, mutta kun pihalla on puoli metriä lunta! Rakenna siinä nyt sitten kasvihuonetta pystyyn!
No, sormet multaan täytyy saada, joten kaupasta kävin ostamassa taimienkasvatus- setin ja erilaisia yrttien siemeniä. Täytynee aloitaa nyt sitten näin, eli kodinhoitohuoneeseen laittelemaan siemeniä purkkeihin ja odotellaan into piukeena, milloin rupeaa purkeista näkymään pienen pieniä varsia.

Katsotaan nyt saadaanko aikaiseksi mitään ja kauanko ne sitten pysyy hengissä....
Viime vuonna maaliskuussa aloitin tomaatinsiemenien kanssa pitkän pitkän kasvatuskesän. Istutin siis ruukkuihin tomaatteja, oli niitä kait viitisen kappaletta, jotka selvisivät sitten karsinnasta, eli parhaimmisto. Intoa riitti alussa, lannoitettiin ja aloiteltiin "ulkoilukin" varovaisesti parista tunnista ja koko kesän likimain jaksoin niitä paapoa ja helliä ja jutella nätisti mutta loppukesästä en jaksanut enään edes juurikaan katsella niitä terassillamme. Tuntui, että mitään ei tapahdu, pituutta vain tuli lisää ei muuta (hätähousuna luulin/odotin,että tomaatin alut tulevat piankin näkyviin)  "Huiskat" siirsin terassin ulkopuolelle ja sinnehän ne unhoittui aika pian. Saimme n. 10kpl  kirsikkatomaatin kokoista  hyviltä maistuvia tomskuja. Kyllä maistaessa sitten vähän harmitti, ettei jaksanut niitä sitten loppuun saakka kunnolla hoitaa.

Mutta jos tänä vuonna paremmin jaksais, kun laittaa enemmän sit kaikkea kasvihuoneeseen...eikös ole ihminen optimistinen......


Kohta TV:stäkin alkaa kaikki puutarha ohjelmat ja huvilat ja huussit, sitten on itsekin heti päästävä pihatöihin. Täytyy varmaan mennä lapioimaan ja kärräämään lumet tuolta pihalta pois.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos jättäisi viestiä käynnistäsi...