sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Vilinää vilskettä, helinää helskettä pienten tiukujen.....

Tyttären 10-vuotis  syntymäpäiviä on vietetty edellisellä viikolla, kakku oli muuten ihan onnistunut, mutta kaupasta ostettu kakunpäälliskuva oli täysi fiasko! Oli kuin pahvia olisi syöttänyt lapsukaisille. Suomenkielisissä ohjeissa sanottiin, että kuvan olisi hyvä olla n. 5 tuntia aijemmin kakun päällä, laitoin sen jo aamulla seitsemältä ennen töihin lähtöä, että illalla olisi sitten valmis ainakin....
No ei ollut, ei. Oli todellakin kuin pahvinen kuva olisi lätkäisty kakun päälle!
Kaivoin ohjeet roskiksesta, kun otti niin päähän, että olinko tehnyt jonkin virheen. Suomenkielisissä ohjeissa ei ollut mitään minkä olisin ohittanut huomaamattani. Mutta ulkomaisissa ohjeissa, oli kuva, että olisi pitänyt vetää päälle siveltimellä jokin kiilloke tai vastaava!
Oli ihan tasan vimonen kerta kun ostan tuollaisen. Nättihän se oli katsella....


Tanssinäytöksetkin on onnellisesti ohi, meikäläisen show-tanssi jää nyt ainakin toistaiseksi katkolle, Mamma Mia -musiikin/musikaalin siivittämänä ja perheemme pienin vielä jatkaa, hän on kyllä ihan virtuoosi äitiin verrattuna tuossa lajissa.
Viime päivät onkin mennyt joulua valmistellessa  ja kovasti täällä jo pukkia odotellaan....


 Olen jotenkin saanut tehtyä jouluruokajuttuja niin hyvin, tuntuu, että mitään juurikaan ei ole huomiselle eikä aatolle. Jotenkin sellainen fiilis, että olenko unohtanut jotain???
Yleensä hommia on vaikka kuinka, joten nautinpa nyt täysillä kiireettömyydestä jo normaalia aijemmin.

Hyvää ja rauhallista Joulua !!

2 kommenttia:

  1. Tuohon kakkukuvaan... Siskoni käyttää niitä jonkun verran, hyviä ovat olleet. Mutta, hän laittaa kakkupohjan (eli kannen) ja kuvan väliin aina jotain kosteaa, eli kermavaahtoa tai kreemiä yms. Mitä nyt muutenkin käyttää kakussa. Silloin se vettyy. Jos taas kastelee/sivelee päältäpäin, menee helposti kuvan värit sekaisin. Tai ainoa jolla ei mene sekaisin, on sumutus. Toiv ymmärrät mitä yritän selittää, kannattaa kokeilla vielä uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. laitoin alle kyllä kermavaahtoa juuri siinä toivossa, että vettyisi vähän....ei vaan tuossa auttanut, harmi.

      Poista

Olisi mukava jos jättäisi viestiä käynnistäsi...