sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Syksyn uudet maut

Nyt on taas se aika kun ns. kesämenut vaihtuvat ihan toisenlaisiin, syksyisiin ruokiin.
Kesällä meillä syödään todella harvoin  esim. keittoja, joista itse pidän todella paljon. Nyt niitä voi ottaa taas mukaan ruokalistalle.
Tänään ajattelin kokeilla jotain mitä en ole aiemmin tehnyt. Monissa lehtien ohjeissa on usein ollut klassikkoa; Koskenlaskijan juustoa. No nyt muistin sen kaupassa ollessani ja niitä hän on vaikka minkä makuisia!! Otin kylmäsavuporo-koskenlaskijan ja tein porkkanasosekeiton johon tuon juuston laitoin. Oli kyllä maukasta ja niin ihanan samettinen koostumus!Taidan kyllä kokeilla niitä muitakin makuja!

Syksyyn kuuluu mielestäni myös erilaiset pataruuat. Ostin kesällä, huikeassa alennuksessa olevan suomalaisen Kultakeramiikan padan ja nyt pitäisi keksiä joitakin ihania erilaisia, maukkaita ruokia mitä tällä ihanuudella voisi valmistaa.

 Mietin, että jos vaikka hankkisin pienen arinan meidän takkaan, niin jälkilämmöissä (varaavatakka) valmistuisi luultavasti kuin itsestään...


Syyshortensia on niin kaunis kukka ja vielä kauniimmaksi sen tekee se, että se vihdoin kukkii todella runsaasti ensimmäistä kertaa.

Tänään on laitettu myös maahan Biolanin syyslannoitepanokset, jotka voitin Kanelia ja kardemummaa-blogista muutama viikko sitten. Meillä varmaan on ensi kesänä sitten kylän suurin sato marjapensaista ja omenapuista:)


Nyt täytynee vähän ruveta selailemaan netistä pataruokia.....

Mukavaa viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Ihanan syksyinen keitto. Upean punaisen padan oletkin löytänyt.
    Meilläkin on syyshortensia kukilla, tykkään siitä tosi paljon.

    VastaaPoista

Olisi mukava jos jättäisi viestiä käynnistäsi...